Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Hatay

Valilikler

T.C. KUMLU KAYMAKAMLIĞI
T.C. KUMLU KAYMAKAMLIĞI
T.C. KUMLU KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Mevzuat Kurumsal Kimlik
  • KUMLU
  • MAHALLİ İDARELER
    Kumlu Muhtarları
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Kolluk Gözetim Komisyonu İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)
  • GÜNDEM
    Haberler Resmi ilan Portalı Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
2
Nisan2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Kurumsal Kimlik
  • KUMLU
  • MAHALLİ İDARELER
    • Kumlu Muhtarları
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Kolluk Gözetim Komisyonu
    • İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Resmi ilan Portalı
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Tandır Ocakları

TANDIR OCAKLARININ YAPIMI:

Tandır: Tandır Tennur sözcüğünden türemektedir. Tennur sözlükte kapalı 
bir ocak, bir fırın olarak kullanılır. Dilimizde Tennur, tandır olarak 
kullanılır.
Tandır yapımı zor ve zahmetli, sanat gerektirmeyen fakat bilgi ve 
beceri gerektiren bir iştir. Önce özel yerlerden tandır için killi 
özel toprak getirilir, güzelce elenir, içerisine saman ve keçi kılı veya
pamuk katılarak çamur yapılır. Bir gün bekletilip sonraki gün tekrar 
yoğrulur. Çamur 7-8 cm kalınlığında çapı dolanacak kalınlıkla silindir
şekline getirilip örülür. Fakat burada hassas olan nokta, tandırın 
hepsi bir anda örülmez. Zaman zaman kurumaya bırakılır. Yamukluk ve 
çökmeyi engellemek için Peyder pey ve kurutulmaya bırakılarak örülür. 
Kışın tandırı yapmak veya örmek daha zordur. Son olarak tandırın ağız 
kısmı yapılır ve kurumaya bırakılır. Tandır çamurunun iyi yoğrulmuş 
olması gerekmektedir. Aksi taktirde çabuk bozulur ve istenilen randıman 
alınmaz.
Taş fırınların döşeme altına da cam ve tuz konurmuş.
Bu çamur harcın içine Isıyı tutması için cam parçaları kırarlardı. .Bu Tandırın kullanım ömrü 5 ile 10 yıl arasında değişir. Bir 
tandır yapımı ortalama bir hafta sürer.

Önce tandırın kuyusu en az 1 metre derinlikte kazılır. Etrafı çamurla 
kaplanacağı için çamur çok temiz, hatta killi gibi birbirini iyi tutan 
bir toprakla hazırlanır; hatta bir kaç gün de bekletilir. Suyunu çeken 
çamur, rulolar haline getirilip, aşağıdan yukarıya yapıştırarak kuyuya 
kaplanır. 
Bu arada mutlaka hava deliği bırakılır.


Tandırı kurarken önce gömülecek yer seçilir. Buraya toprak 
seviyesinde gömülür. Yere kazılarak yapılan tandırların derinliği 
130-150 cm olur. Çapları ise 50-65 cm civarındadır. Tandır ekmeği adını 
yapıldığı yerden alır. Ekmeğin en büyük özelliği uzun süre bozulmadan 
kalabilmesidir. Tandırın altında 20x20 ebadında küçük bir delik 
bulunur. Bu yanan ateşin hava alıp iyi yanmasını sağlar.


Tandır bacası kurulan tandırın en dip kısmına 90 derece açı yapmalıdır, genel prensiplerin size faydalı olacağı inancındayım.
1.Eğer küp toprağa gömülecek ise topraktan gelecek sızıntı suya önlem 
almanız gerekmektedir. Bu sızıntı su, hem insan sağlığına zararlı 
olabilir hem de sizin tandır içerisinde oluşturacağınız ısınızın önemli 
miktarını buharlaşmak için kullanarak tandırı soğutacaktır. Önlem olarak
başka bir yalıtım sağlayamazsanız küpün dışını bentonit veya şamot ile 
sıvayabilirsiniz.(Bentonit ve şamot doğal kildir)

2.Küllük kısmının dökme demir olması uygundur. Barbekü veya şömine yapan
firmalardan temin edebilirsiniz. Pahalı değildir ancak boyutları 
standarttır. Planlamanızı yapmadan önce malzeme keşfinizi yapmanızı 
tavsiye ederim.

3.Havalandırma ve baca için piyasada ateş tuğlası v.b denilen refrakter 
malzemeleri kullanmanızı tavsiye ederim. Ucuz, uzun ömürlü, doğal ve kolay 
bulunur malzemelerdir. İMES vb. sanayi sitelerinde ateş tuğlası satan 
yer diye aradığınızda rahatlıkla bulabilirsiniz.

4.Eğer ateş söndükten sonra tandırım çabuk soğumasın diyorsanız küpün 
dışını ısı depolayabilen malzemeler ile izole etmeniz 
gerekmektedir.(Ekmek fırınlarının tabanının cam ve tuz ile doldurulması 
gibi.) Ucuz izolasyon için kum+perlit karışımı tavsiye ederim.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Kamu Denetçiliği Kurumu
  • Resmi Gazete
  • Mevzuat Bilgi Sistemi
Fevzi Çakmak Mah. Yavuz Cad. Kaymakamlık Hizmet Binası Kat:2 Kumlu/Hatay
Telefon: 0326 461 23 87 - 0326 461 25 57 Faks: 0326 461 24 64
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız